
 

 

             

             

             
 

 

                    

  

 

              

             

       

 

             

 

                 

                   

                

                

                    

       

 

            

 

                 

                

            

                 

   

 

                 

                

 

 

                  

                

               

 

The following questions submitted in response to the Request for Proposals Regarding the 

Purchase of Renewable Energy Certificates (REC), dated June 1, 2011, were received on 

June 24 and 27, 2011. Submitter names have been excluded for confidentiality. 

Question 1: Do you have a REC confirmation that WAPA intends to use for the RFP that is due 

July 1st? 

Response: Your question requires clarification. However, if your question refers to REC 

certification or Renewable Energy Generator Verification, please refer to subsections 3.4 or 3.5 

of the June 1, 2011 REC RFP. 

Question 2: FYI - we are a renewable energy generator (landfill gas) 

(Name omitted) is potentially interested in bidding in the Western REC RFP, but I am not quite 

sure what (e-GRID) mean. Any RECS that we may offer or behind the meter RECS that do not 

settle with for example PJM, but the RECS are tracked in the PJM-GATS account that capture 

the emissions in which we enter the generation data from a utility billing and PJM-GATS create 

the RECS. Is this a proper means of collecting the proper the emissions data or would we still be 

required to connect with the e-Grid data? 

Is there any possible way you can call me regarding the following? 

Response: A definition for e-Grid is provided in subsection 3.2. In addition, an internet address 

to the e-Grid website is also provided that will provide additional information on e-Grid. E-Grid 

provides regional estimates of greenhouse gas emissions based on the generation resource 

composition within a defined area (tracked by Zip Code). You are not required to provide any 

other emissions data. 

Question 3: If the RECs are being supplied from a portfolio of various generation resources and 

locations which cannot be provided at time of submittal will the response still be considered by 

WAPA? 

Response: Subsection 4.2 of the June 1, 2011 REC RFP requires the location of the generator be 

provided in the proposal. Subsection 5.1.3 states that location may be used in determining best 

value. The decision to omit REC generator location information may affect a best value 

determination. 


